Суми Інформ

Наводив окупантів на об’єкти критичної інфраструктури та лікарні – до 12 років ув’язнення засуджено агента росіян

Наводив окупантів на об’єкти критичної інфраструктури та лікарні – до 12 років ув’язнення засуджено агента росіян
305711 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок уродженцю м. Йошкар-Оли республіки Марій Ел рф за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Його засуджено до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 10 років.
 
 
Мешканець м. Новогродівки з лютого 2023 року, підтримуючи дії держави-агресора, почав допомагати посібникам кремля у веденні бойових дій на Донеччині. Чоловік погодився з пропозицією військовослужбовця зс рф передавати інформацію про розташування й переміщення техніки та особового складу Збройних Сил України у місті. Відомості про дислокацію наших армійців засуджений отримував від людей під час приватних бесід, після чого надсилав їх російському силовику через «Telegram».
 
У текстових повідомленнях також містилися дані про розташування шахт, залізничних станцій, лікарень, а також навчальних закладів. При цьому мешканець м. Новогродівки усвідомлював, що надана ним «допомога» може нашкодити національній безпеці України. Жодних грошей чи іншої винагороди агент не отримував та робив це через прихильність до окупантів.
 
На вирок суду він чекав під вартою. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео