Суми Інформ

Взято під варту чоловіка, який надсилав фсб рф дані про дислокацію Сил оборони у Покровському районі

Взято під варту чоловіка, який надсилав фсб рф дані про дислокацію Сил оборони у Покровському районі
338490 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
У травні 2024 року на поціновувача проросійського контенту в інтернет-пабліках вийшов представник фсб рф. Спецпризначенець держави-агресора запропонував покровчанину надсилати до контрольованого окупантами чат-боту в месенджері «Тelegram» інформацію воєнного характеру. Йшлося про місця розташування підрозділів Сил оборони у місті та сусідніх населених пунктах.
 
 
Упродовж 3 місяців підозрюваний надіслав ворожій спецслужбі 8 текстових повідомлень, в яких розкрив локації особового складу і техніки наших захисників. Діючи на шкоду власній країні, чоловік звітував про результати спостережень за автошляхами, на яких бачив військові транспортні засоби. Крім того, він зазначав об’єкти цивільної інфраструктури і при цьому усвідомлював, що по них армія рф також може нанести вогневі удари.
 
Протиправні дії громадянина викрито та припинено. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео