Суми Інформ

Викрито трьох «депутатів народної ради лнр», які голосують за псевдозакони і сприяють інтеграції захопленої частини Луганщини до рф

Викрито трьох «депутатів народної ради лнр», які голосують за псевдозакони і сприяють інтеграції захопленої частини Луганщини до рф
26225 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини повідомлено про нову підозру двом «депутатам народної ради лнр першого скликання». Стосовно ще одного «народного обранця» обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Усім особам інкриміновано добровільне обрання до незаконного органу влади, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, фігуранти ‒ мешканці Луганщини, які почали підтримувати окупантів ще з 2014 року. Це ексдепутати міських рад від нині забороненої «Партії регіонів» та колишній заступник теркому профспілки.

Улітку 2023 року вони зареєструвались «кандидатами в депутати народної ради лнр першого скликання» від ворожої політичної партії «єдина росія».

За результатами вересневих минулорічних виборів їх усіх обрано до складу «народної ради».

Також один ще додатково став «головою комітету народної ради з питань охорони здоров’я, освіти, науки, культури, праці та соціальної політики, сім’ї, молоді, спорту та туризму».

Вони беруть участь у засіданнях, голосують за прийняття так званих «законів» і таким чином сприяють «інтеграції» захопленої території Луганщини до рф.

Нагадаємо, що раніше усі особи притягувались до відповідальності за вчинення ряду злочинів проти основ нацбезпеки України (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі усі фігуранти оголошені у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео