Суми Інформ

Інформаційне агентство : 1000 дол. США за непризов до армії: у Кривому Розі затримано начальника місцевого відділу Криворізького РТЦ та СП

Інформаційне агентство : 1000 дол. США за непризов до армії: у Кривому Розі затримано начальника місцевого відділу Криворізького РТЦ та СП
144055 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито та затримано начальника одного з місцевих відділів Криворізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди, бездіяльності військової влади (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 426 КК України).

За даними слідства, вказаний керівник підрозділу, за нездійснення призову на строкову військову службу у Збройні Сили України призовника, вимагав та одержав від нього неправомірну вигоду в сумі 1000 дол. США.

22.10.2021, під час скоєння злочину начальника відділу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі тривають слідчі дії, обшуки за місцем фактичного проживання та роботи затриманого.

Крім того, військовослужбовцю готується повідомлення про підозру, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Дніпрі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Оперативний супровід – слідчі третього оперативного відділу (з дислокацією у м. Дніпрі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Криворізька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,хабар,начальник відділу,Криворізький РТЦК та СП,затримано,Кривий Ріг
Мої відео