Суми Інформ

Київська спеціалізована прокуратура: вирок суду нацгвардійцю - реалізатору зброї та бойових припасів

Київська спеціалізована прокуратура: вирок суду нацгвардійцю - реалізатору зброї та бойових припасів
405166 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За публічного обвинувачення Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону засуджено військовослужбовця однієї з військових частин Національної гвардії України за збут зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв.

    Установлено, що упродовж квітня – липня 2018 року старший солдат НГУ систематично збував зброю, бойові припаси та вибухові пристрої, а саме: 3 гранатомети РПГ-26 «Аглень», 5 осколкових оборонних гранат Ф-1, 5 осколкових наступальних гранат РГД-5, 7 уніфікованих запалів дистанційної дії типу УЗРГМ-2, самозарядний пістолет «GLOCK 19» та понад півтори тисячі бойових набоїв.

   Торговець «смертельним товаром» своєї вини не визнав, проте докази, ретельно зібрані стороною обвинувачення, повністю довели його вину.

   Дніпровський районний суд м. Києва, оцінивши беззаперечні докази прокурорів Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину,  передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та ухвалив йому вирок - 5 років позбавлення волі.

   Слід зазначити, що на момент винесення вироку судом, обвинувачений був звільнений з військової служби.

   Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону послідовно вживає заходів щодо викорінення незаконного продажу зброї та боєприпасів.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Київська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,вирок суду,зброя ,бойові припаси,нацгвардієць,незаконний збут,прокурори
Мої відео