Суми Інформ

Чергові вбивства мирних мешканців та руйнування інфраструктури - на Донеччині не вщухають обстріли

Чергові вбивства мирних мешканців та руйнування інфраструктури - на Донеччині не вщухають обстріли
354228 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у 8 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 29-30 травня 2022 року під щільними обстрілами збройних сил рф перебували міста та селища Волноваського, Бахмутського та Краматорського районів Донецької області.
В результаті артилерійських обстрілів окупантами смт Нью-Йорк та м. Торецька 27-річний чоловік загинув, ще троє отримали поранення. Пошкоджено автомобілі та понад 10 приватних будинків. А у с. Закітне Краматорського району під час мінометного обстрілу перелами, мінно-вибухові травми та осколкові поранення отримав 63-річний місцевий мешканець.
Також ворожі снаряди пошкодили будинки та магазини у с. Озарянівка м. Торецька, с. Старомайорське Волноваського району та смт Ярова Краматорського району.
Поблизу с. Травневе Бахмутського району внаслідок бойових дій порушена герметичність гілки аміакопроводу “Тольятті — Одеса”, яка не експлуатується з 2014 року. В результаті відбувся витік аміаку.
Окрім цього загарбники продовжують руйнувати інфраструктуру тимчасово окупованого м. Лиману та його околиць. Пошкоджено житлові будинки, приміщення двох бібліотек та адміністративні будівлі.
Досудові розслідування тривають.
Мої відео