Суми Інформ

Вбив, щоб забрати автівку – на Донеччині судитимуть чоловіка, який заради евакуації позбавив людину життя

Вбив, щоб забрати автівку – на Донеччині судитимуть чоловіка, який заради евакуації позбавив людину життя
410977 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Краматорської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який обвинувачується у скоєнні умисного вбивства з корисливих мотивів та заволодінні транспортним засобом, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 289 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 10 квітня 2022 року 31-річний мешканець м. Дружківки, раніше неодноразово судимий за крадіжки та шахрайство, прийшов до квартири знайомого і став вимагати у нього ключі від автомобіля марки «ВАЗ-21104». На чужій автівці зловмисник планував евакуюватись разом із співмешканкою за межі Донецької області.
         
 
У відповідь на відмову чоловік наніс власнику транспортного засобу численні удари по голові і тулубу, після чого не менше 10 разів вдарив його молотком. Від отриманої відкритої черепно-мозкової травми 50-річний потерпілий помер на місці. Упевнившись, що він не подає ознак життя, обвинувачений заволодів ключами та автомобілем загиблого.   
 
11 квітня 2022 року правоохоронці встановили місцезнаходження правопорушника і затримали його у м. Києві та вилучили автомобіль.
 
За санкціями статей обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
Мої відео