Суми Інформ

Голосував за «референдум» - на Донеччині ексдепутату міської ради загрожує до п’яти років за ґратами

Голосував за «референдум» - на Донеччині ексдепутату міської ради загрожує до п’яти років за ґратами
393969 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Лиман Краматорського району за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2014 року чоловік, будучи депутатом Краснолиманської міської ради Донецької області, брав участь у роботі 32 позачергової сесії, у ході якої розглянув внесене до порядку денного питання та у подальшому позитивно проголосував за проведення на території м. Красний Лиман та Краснолиманського району незаконного «референдуму» щодо визнання державної самостійності так званої «днр».
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Згідно із санкцією статті, правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
Довідково: з 2014 року по теперішній час судами, за публічного обвинувачення органів прокуратури Донецької області, ухвалено 232 обвинувальні вироки стосовно осіб, які брали участь у голосуваннях, організації та проведенні фейкового референдуму у тимчасово окупованих населених пунктах Донеччини. Ще 77 обвинувальних актів перебувають на розгляді.
Мої відео