Суми Інформ

Обійняли фейкові посади - двом мешканкам Маріупольського району заочно повідомлено про підозру у співпраці з окупантами

Обійняли фейкові посади - двом мешканкам Маріупольського району заочно повідомлено про підозру у співпраці з окупантами
301466 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканці смт Нікольське Маріупольського району у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), та мешканці смт Мангуш - у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, у березні 2022 року оперуповноважена сектору кримінальної поліції відділення поліції № 1 Маріупольського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області добровільно перейшла на бік ворога.
Підозрювана погодилась на пропозицію окупантів та, обійнявши посаду у незаконно створеному правоохоронному органі так званого міністерства внутрішніх справ «днр», здійснювала патрулювання і охорону громадського порядку у тимчасово окупованому смт Нікольське. Крім того, зрадниця надавала представникам рф та так званої «днр» відомості щодо діючих працівників Національної поліції України.
Інша жінка погодилась співпрацювати з загарбниками у червні 2022 року, обійнявши псевдопосаду завідувачки сектору з питань культури, молоді та спорту адміністрації Першотравневого району фейкової «днр», а вже у серпні стала заступницею голови вказаної псевдоадміністрації.
Наразі поліціянтку звільнено з лав Національної поліції України та їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна, а псевдопосадовиці райадміністрації - від 5 до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.
Досудові розслідування здійснюються третім слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполі) ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, та слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео