Суми Інформ

Організовують роботу незаконних установ на окупованій території – судитимуть колишніх пожежного та держвиконавицю

Організовують роботу незаконних установ на окупованій території – судитимуть колишніх пожежного та держвиконавицю
316813 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Спеціальними досудовими розслідуваннями встановлено, що у березні 2022 року старший пожежний-рятувальник 100 державної пожежно-рятувальної частини 26 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Донецькій області добровільно перейшов на бік ворога.
Зловмисник погодився обійняти посаду у так званій «пожежно-рятувальній частині № 66» псевдоміністерства у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих фейкової республіки «ДНР». Склавши «присягу» на вірність квазідержавному утворенню, він виконує покладені на нього окупантами обов’язки.
Інша обвинувачена – заступниця начальника Волноваського відділу державної виконавчої служби у Волноваському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків). Вона обійняла фейкову посаду начальника районного управління юстиції «міністерства юстиції «ДНР».
Жінка організує роботу управління згідно з нормативними актами РФ та псевдореспубліки, видає «документи» та взаємодіє з іншими «установами» на захопленій території.
Наразі обох правопорушників звільнено із займаних посад в Україні.
Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.
Максимальне покарання за санкціями статей - до 10 років за ґратами або довічне ув’язнення.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео