Суми Інформ

Допомагає окупантам у підривній діяльності проти України – судитимуть експосадовця ДСНС

Допомагає окупантам у підривній діяльності проти України – судитимуть експосадовця ДСНС
392516 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника одного з пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС України в Донецькій області за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року підполковник служби цивільного захисту у м. Волноваха, яке на теперішній час перебуває під контролем збройних сил РФ, добровільно надав згоду на співпрацю з окупантами. Він обійняв посаду у псевдодержавному органі – так званому «МНС ДНР».
Обвинувачений надає допомогу державі-агресору та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України.
Наразі його звільнено з лав ДСНС України.
Досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео