Суми Інформ

Заволодіння понад 925 тис. грн під час реконструкції гідротехнічних споруд – на Київщині повідомлено про підозру підряднику та інженеру з технагляду

Заволодіння понад 925 тис. грн під час реконструкції гідротехнічних споруд – на Київщині повідомлено про підозру підряднику та інженеру з технагляду
390401 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Броварської окружної прокуратури на підставі зібраних доказів, повідомили про підозру директору товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України), а також інженеру з технагляду за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, між товариством з обмеженою відповідальністю та житлово-експлуатаційною конторою Баришівської селищної ради укладено договір з реконструкції  комплексу гідротехнічних споруд осушувально - зволожувальної системи р. Трубіж, з метою захисту від підтоплення та затоплення територій і сільськогосподарських угідь району. 

Директор товариства, звітуючи про виконання ремонту, вніс до офіційних документів неправдиві відомості, значно завищивши обсяги витрачених матеріалів та виконаних робіт. Інженер з технічного нагляду, не перевіривши належним чином обсяг та якість виконаних робіт, засвідчив відповідні акти своїм підписом. На підставі цих документів перераховано кошти на користь підприємства.

За результатами проведених будівельно-технічної та економічної експертиз встановлено, що підряднику з бюджету зайво перераховано понад 925 тис. грн, якими він заволодів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – Броварський РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео