Суми Інформ

Очолили окупаційну адміністрацію у розбитому Лимані – групі осіб заочно повідомлено про підозру

Очолили окупаційну адміністрацію у розбитому Лимані – групі осіб заочно повідомлено про підозру
384293 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру трьом громадянам України у колабораційній діяльності, вчиненій організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. ч. 5, 6 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у липні 2022 року, коли населений пункт окупували війська країни-агресора, мешканець м. Єнакієво переїхавши до м. Лиману добровільно обійняв посаду псевдоголови адміністрації міста Красний Лиман» фейкової республіки «ДНР».
У подальшому він призначив свого знайомого на посаду «заступника», а місцеву мешканку – «керуючою справами». Перебуваючи у складі організованої групи, підозрювані розробляли програми «розвитку» зруйнованого агресором міста та створювали вигляд вирішення соціально-побутових питань. Крім того вони організовували святкування визначних дат, агітували за приєднання до рф, роздаючи триколори містянам.
Свої пропагандистські акції, заходи та зібрання вони активно висвітлювали на власному телеграм каналі для формування думки серед населення про законність та легітимність роботи «окупаційної адміністрації».
Під час звільнення м. Лиману українськими захисниками підозрювані втекли у тимчасово окуповане м. Єнакієво.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за вказаними статтями – до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео