Суми Інформ

Детективи БЕБ передали до АРМА 47 тонн соняшникової олії

Детективи БЕБ передали до АРМА 47 тонн соняшникової олії
329293 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України передали 47 тонн конфіскованої соняшникової олії Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Вартість становить понад 2,6 млн грн.

На одному з митних постів Львівської області водії 2 вантажних автомобілів з причепами оформлювали експорт 47 тонн соняшникової олії. Аналіз податкової інформації показав, що соняшникова олія не відслідковується по ланцюгу постачання.

Суб’єктом є компанія-виробник олії, що не є платником податку на додану вартість. Починаючи з травня 2021 року товариство не подавало податкову звітність. Це унеможливлює встановлення капіталу, джерел кредитування, виробничих потужностей, транспортних засобів тощо. Окрім того, згаданого виробника віднесено до ризикових, а керівник заводу є посадовою особою одночасно у 8 суб`єктах господарювання.

Детективи БЕБ наклали арешт на соняшникову олію. З метою збереження економічної вартості продукції, 47 тонн олії передано в управління АРМА.

Рішенням суду директора підприємства визнано винуватим у пред'явленому обвинувачені за ч. 5 ст. 27 КК України та ч. 1 ст. 205-1 КК України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205-1 КК України здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, нещодавно детективи БЕБ на Одещині викрили схему поставки з-за кордону компонентів для виробництва підробленої парфумерії. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-na-odeshchyni-vykrylo-skhemu-postavky-z-za-kordonu-komponentiv-dlia-vyrobnytstva-pidroblenoi-parfumerii

Теги: Україна, БЕБ, Бюро економічної безпеки,ukraine,Бюро,Бюджет,Економіка,Безпека,АРМА
Мої відео