Суми Інформ

Повідомлено про підозру громадянину, який очолює незаконне збройне формування на Херсонщині та пропагує «руський мир»

Повідомлено про підозру громадянину, який очолює незаконне збройне формування на Херсонщині та пропагує «руський мир»
361924 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину за фактами виправдовування та запереченні збройної агресії РФ проти України і колабораційної діяльності    (ч. 1 ст. 436-2 ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, проживаючи на території Броварського району Київської області, під час зустрічі зі знайомими запевняв останніх, що РФ рятує нашу країну та виправдовував дії окупантів.

У серпні 2022 року він цілеспрямовано поїхав до тимчасово окупованого Херсону і почав співпрацювати з окупаційною адміністрацію РФ. Чоловік добровільно обійняв посаду командира незаконного збройного воєнізованого формування «Отдельный  добровольческий разведовательный батальйон им. В.Ф. Маргелова», створеного представниками держави-агресора.

Основне завдання вказаного НЗФ - здійснення розвідувальної діяльності та ведення бойових дій проти Збройних Сил України й інших військових формувань, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Обіймаючи зазначену посаду підозрюваний, одягнутий у російську військову форму, схиляв місцевих мешканців до незаконного співробітництва з окупаційною владою. Також агітував людей до вступу в лави очолюваного ним незаконного збройного формування.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео