Суми Інформ

Повідомлено про підозру двом офіцерам збройних сил рф, які катували мирного мешканця Київщини

Повідомлено про підозру двом офіцерам збройних сил рф, які катували мирного мешканця Київщини
372681 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру командиру та заступнику командира мотострілецької роти  15-ої окремої мотострілецької бригади за фактами жорстокого поводження з цивільним населенням та віддання наказу про вчинення таких дій (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438,  ч. 1 ст. 438 КК України).  

За даними слідства, у березні 2022 року в окупованому селі Богданівка Броварського району, військовослужбовці збройних сил рф побачили в лісосмузі місцевого мешканця. Щоб затримати чоловіка, вони вистрілили йому в ногу та на броньованій машині привезли до місця своєї дислокації.

Там потерпілого утримували впродовж 5 днів зі зв’язаними за спиною руками, морили голодом і не давали води. Окупанти не надали йому медичну допомогу після поранення, щоб він страждав від загноєння рани.

Підозрювані неодноразово допитували полоненого про співпрацю зі Збройними Силами України та розташування українських позицій. На виконання їх наказів, підлеглі військовослужбовці рф били прикладом автомата по руці чоловіка та порізали її ножем. Вони його душили, принижували й ображали.

Заступник командира особисто здійснив один постріл в палець лівої руки потерпілого з травматичної зброї. Після цього командир віддав наказ вбити потерпілого.

Однак, російські солдати розуміючи, що чоловік помре через втрату крові від отриманих поранень, залишили його зі зав’язаними руками в приміщенні, де здійснювали допит. Через деякий час потерпілому вдалося втекти.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Мої відео