Суми Інформ

БЕБ викрило зловживання на дитячому харчуванні майже на 4 млн грн

БЕБ викрило зловживання на дитячому харчуванні майже на 4 млн грн
404768 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру начальнику управління освіти однієї з районних державних адміністрацій (РДА) у місті Києві та керівнику комунального підприємства у заволодінні коштами місцевого бюджету на загальну суму майже 4 млн грн та підробці офіційних документів.

Встановлено, що службові особи однієї з райдержадміністрацій, діючи за попередньою змовою із службовими особами комунального підприємства, після початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України у 2022 році, видали завідомо неправдиві офіційні документи щодо виконання умов договору на постачання послуг з харчування дітей.

Детективи БЕБ встановили, що РДА перерахувала кошти комунальному підприємству на підставі актів виконаних робіт, складених ще до укладання відповідного договору. А послуги з харчування для 30 столичних закладів освіти у згаданий період взагалі не надавались.

Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, згадані особи розтратили кошти місцевого бюджету територіальних громад Києва на загальну суму майже 4 млн грн.

За результатами розслідування на підставі зібраних доказів фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 КК України (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою) та ч. 1 ст. 366 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, Держбюджет,безпека, економіка,бюджетні кошти
Мої відео