Суми Інформ

За розтрату бюджетних коштів і службове підроблення судитимуть службову особу міської ради

За розтрату бюджетних коштів і службове підроблення судитимуть службову особу міської ради
374468 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Вишгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно службової особи виконавчого комітету Вишгородської міської ради за фактами внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та розтрати чужого майна (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст.191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що впродовж березня-травня 2022 року обвинувачена вносила неправдиві відомості до табелів обліку використання робочого часу щодо окремих працівників, які насправді в цей час своїх обов’язків не виконували і були відсутні на робочих місцях. У результаті вони безпідставно отримували заробітну плату.

Дії обвинуваченої призвели до розтрати бюджетних коштів на суму майже 125 тисяч гривень.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Вишгородського райуправління ГУНП в Київській області, оперативний супровід - ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео