Суми Інформ

Прокурори в судовому порядку вимагають від фермерських господарств звільнити земельні ділянки колишнього навчального закладу

Прокурори в судовому порядку вимагають від фермерських господарств звільнити земельні ділянки колишнього навчального закладу
325080 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ювенальні прокурори Київської обласної та Броварської окружної прокуратур звернулися до суду з позовними заявами з вимогою визнати недійсними договори оренди землі, скасувати рішення про державну реєстрацію права оренди та зобов’язати фермерські господарства звільнити земельні ділянки колишнього навчального закладу.

Прокурори встановили, що земельна ділянка площею 29 га раніше належала Згурівській допоміжній школі-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Після ліквідації навчального закладу вона передана у спільну власність територіальній громаді на баланс відділу освіти Згурівської райдержадміністрації.

Проте, ГУ Держгеокадастру у Київській області, незаконно розпорядилося майном навчального закладу, та передало частину земельної ділянки громадянам у приватну власність для ведення особистого селянського господарства. Після реєстрації права власності на дві земельні ділянки загальною площею 3,6 га, чоловіки передали їх фермерським господарствам в оренду на 10 років з правом пролонгації.

В січні 2022 року за позовами прокуратур суд скасував право власності на вказані ділянки за громадянами. Попри те, що рішення суду набули законної сили, фермерські господарства продовжують обробляти ці земельні ділянки.

З цих підстав прокуратура звернулася з позовами до суду.

Мої відео