Суми Інформ

Охороняв цистерни з аміаком та обшукував людей на блокпостах – судитимуть ексучасника «Оплоту» (ФОТО)

Охороняв цистерни з аміаком та обшукував людей на блокпостах – судитимуть ексучасника «Оплоту» (ФОТО)
432543 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно мешканця м. Донецька за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

У травні 2015 року обвинувачений, за порадою друзів з так званого ополчення, вступив до «5-ї мотострілкової бригади «Оплот».

За даними слідства, восени 2015 року донеччанин став стрільцем, отримав форму зі зброєю та вирушив чергувати до блокпосту неподалік м. Докучаєвська. Разом зі своєю групою він незаконно перевіряв автівки, документи пасажирів та охороняв цистерни з аміаком, які розташовувалися неподалік поста.

Пізніше «вартовий» охороняв кар’єр, де розміщувалися особовий склад, танки, самохідні артилерійські установки та інша важка техніка окупантів. У січні 2016 року чоловік звільнився в запас. За час служби учасник нзф «днр» встиг заробити приблизно 200 тисяч рублів, що в гривнях дорівнює близько 87 тисяч.

Обвинувальний акт скеровано до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. На вирок суду чоловік чекає під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео