Суми Інформ

Поширювали дані про розміщення та пересування підрозділів й техніки ЗСУ – судитимуть трьох мешканців Донеччини і Харківщини

Поширювали дані про розміщення та пересування підрозділів й техніки ЗСУ – судитимуть трьох мешканців Донеччини і Харківщини
308630 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до судів обвинувальні акти стосовно громадян України за фактами несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 114-2, ч. 7 ст. 111-1 КК України).
У серпні-грудні 2022 року мешканець м. Харкова у приватному чаті месенджеру «Telegram» надсилав представнику зс рф «звіти» про результати обстрілів його міста, а також відомості про розташування підрозділів ЗСУ. Крім того, чоловік сповіщав росіянина про роботу підприємств, що ремонтують бронетехніку на території області.
 
 
Наступний обвинувачений – мешканець м. Українська, який мав власний канал на понад 2 тис. підписників. Окрім інформування про пересування та розміщення підрозділів наших захисників, адміністратор опублікував скріншот з топографічної карти, задля опису місцевості.
 
    
 
Третя поціновувачка «російської весни» – радикально налаштована жителька смт Нью-Йорка Бахмутського району. Навесні 2023 року обвинувачена записувала голосові повідомлення у тому ж месенджері та розсилала їх своїм знайомим. Підписавшись чоловічим ім’ям конспіраторка розповідала про місця розквартирування українських військовослужбовців та розташування й переміщення зброї в регіоні.
 
Обвинувачені чекають на вироки судів під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді ув’язнення строком від 5 до 8 років. Досудові розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео