Суми Інформ

Бойовик та три чиновниці: СБУ повідомила про підозру рашистським призначенцям на Луганщині

Бойовик та три чиновниці: СБУ повідомила про підозру рашистським призначенцям на Луганщині
379906 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бойовик та три чиновниці: СБУ повідомила про підозру рашистським призначенцям на Луганщині

 Співробітники СБУ задокументували колабораційну діяльність ще чотирьох «керівників», які отримали від загарбників призначення в окупаційних адміністраціях у Старобільську, Лисичанську та Білокуракиному. 

Троє із них до російського вторгнення обіймали невисокі посади у місцевих органах влади. Погодившись на злочинну співпрацю з ворогом, отримали начальницькі «портфелі».

Так, колишні головні спеціалістки РДА призначені «начальником відділу з питань державної цивільної служби та кадрів», а також «заступником начальника відділу ЖКГ» в окупаційній «адміністрації  Старобільського району лнр».

Колишня бухгалтерка сільради стала «начальником відділу бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення» у так зв. «адміністрації Білокуракинського району лнр».

У Лисичанську один із відділів «управління житлово-комунального господарства» в рашистській «адміністрації» очолив колишній бойовик. 

За  даними оперативників, у 2014 році він приєднався до «казачого» НЗФ і після звільнення Лисичанська від бойовиків перебував на тимчасово окупованій території.

Окупанти згадали про «цінного кадра» не випадково, адже його безпосередній керівник – «начальник управління ЖКГ» є рецидивістом, двічі судимим за тяжкі злочини, який наразі перебуває у розшуку (http://surl.li/mchcj).

         Зловмисники отримали повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

         Вживаються комплексні заходи для їх притягнення до кримінальної відповідальності.

         Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Мої відео