Суми Інформ

Навчають дітей російським «нормам моралі» – заочно підозрюються шестеро так званих освітян з «днр»

Навчають дітей російським «нормам моралі» – заочно підозрюються шестеро так званих  освітян з «днр»
315697 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури п’ятьом колишнім освітянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у 2022 році вихователька одного з маріупольських ясла-садків залишилася в захопленому місті й вирішила будувати кар’єру у співпраці з окупантами. Жінка очолила дошкільний заклад й стежить за формуванням у дітей «моральних цінностей», прийнятих в російському суспільстві.
 
         
 
Попри те, що армія рф обстрілювала навчальні заклади, перейшли на бік росіян «ректор Донецького національного технічного університету», «в. о. ректора Приазовського державного технічного університету» й «директорка Маріупольського вищого металургійного професійного училища».
 
 
Підтримують мовну й культурну експансію кремля і «директори» шкіл с. Тополиного Нікольської ТГ та с. Рубці Лиманської МТГ. У переліку повноважень «освітян» – освоєння бюджетних коштів установ, впровадження окупаційної кадрової політики та контроль за «реалізацію прав та свобод учнів згідно із законами рф». У всіх вищевказаних установах навчальний процес відбувається виключно мовою держави-агресора.
 
 
Останній після деокупації населеного пункту нашими захисниками втік на тимчасово непідконтрольну Україні територію. Він та решта підозрюваних перебувають у розшуку. Спеціальні досудові розслідування здійснюють слідчі – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео