Суми Інформ

Викрали майна на майже 300 тис. грн в тимчасово окупованих селах Київщини – судитимуть шістьох військовослужбовців рф

Викрали майна на майже 300 тис. грн в тимчасово окупованих селах Київщини – судитимуть шістьох військовослужбовців рф
366879 ПЕРЕГЛЯДІВ
▪️Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно шістьох військовослужбовців збройних сил рф за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
▪️Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року, під час окупації села Богданівка Броварського району, шестеро військовослужбовців зенітно-ракетних військ рф проникли до домоволодіння, що належить місцевому мешканцю. Там вони проживали та базувались під час окупації цього населеного пункту.
 
▪️Тікаючи з Київщини, вони викрали з будинку інструменти, побутову техніку, ювелірні вироби, генератор, іменні медалі, гірськолижне спорядження та інше майно. Награбоване окупанти завантажили на бойову машину піхоти і вивезли. Один з російських військових загубив у будинку свій паспорт. Документ правоохоронцям передав власник помешкання, який повернувся туди після деокупації.  
 
▪️Обвинувачені викрали майно на майже 300 тис. грн. При цьому вони розуміли, що викрадене не може бути використане у військових цілях. 
 
▪️Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ДЗДПНМ Національної поліції України.
Мої відео