Суми Інформ

До 12 років ув’язнення засуджено навідника з Покровська, який передавав представнику міністерства оборони рф дані про місцезнаходження ЗСУ

До 12 років ув’язнення засуджено навідника з Покровська, який передавав представнику міністерства оборони рф дані про місцезнаходження ЗСУ
370872 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури громадянину України ухвалено вирок за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його засуджено 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади або місцевого самоврядування та займатись діяльністю, пов’язаною з доступом до державної таємниці на 10 років.
Прокурор у суді довів, що з травня по липень 2023 року мешканець м. Покровська передавав співробітнику однієї з військових частин міністерства оборони рф через заборонену соцмережу «Однокласники» відомості про напрямки руху техніки та особового складу Збройних Сил України.
 
 
Задля допомоги окупантам у веденні бойових дій проти українських захисників чоловік щотижня надсилав росіянину звіти з детальним описом місцерозташування об’єктів у власному місті. З кожним новим повідомленням засуджений розширяв спектр розвідувальної інформації, повідомляючи про:
 
  • місця ведення артилерійського вогню підрозділами ЗСУ;
  • кількість та напрямки переміщення РСЗВ й автомобільної техніки, що транспортувала самохідні артустановки;
  • розташування тягачів, котрі перевозили БМП, гармати-гаубиці, танки й бензовози. 
Крім того, у своїх повідомленнях він відмічав геолокації об’єктів дорожньої інфраструктури й інженерних споруд області, які мають важливе значення для обороноздатності нашої країни. Зокрема, детально описував місцевість навколо залізничних сполучень і мостів.
 
На вирок суду покровчанин чекав під вартою. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Мої відео