Суми Інформ

Групу осіб визнано винними в організації підпільного грального закладу у Селидовому

Групу осіб визнано винними в організації підпільного грального закладу у Селидовому
283133 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури трьох громадян України визнано винними в організації та проведенні азартних ігор, вчиненими організованою групою, а одного з них ще у легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2, ч. 1 ст. 209 КК України).
Їм призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 680 000 грн кожному з позбавленням права займатися діяльністю у сфері організації та проведення азартних ігор строком на 3 роки, а організатора додатково засуджено до 5 років за ґратами з іспитовим строком на 1 рік.
 
        
 
Прокурор у суді довів, що в березні 2023 року мешканець м. Мирнограду вирішив побудувати бізнес на азартних іграх без отримання ліцензії. До реалізації свого плану зухвалий «підприємець» залучив двох знайомих жителів с. Михайлівка та селище Цукурине Покровського району, які погодились на його пропозицію стати адміністраторами у підпільному закладі.
 
Організатор злочинної схеми орендував квартиру у м. Селидовому й встановив у ній комп’ютери з відповідним програмним забезпеченням. Розуміючи, що їх діяльність протиправна, ділки вживали спеціальні заходи конспірації. Зокрема, потрапити до закладів «клієнти» могли виключно за рекомендацією постійних гравців та попереднім телефонним дзвінком. Прийшовши у заздалегідь обумовлений день, відвідувачі сплачували адміністратору грошові кошти, після чого їм видавали пароль для гри. За день «роботи»  засуджені заробляли від 3 000 до 150 000 грн.
Мої відео