Суми Інформ

Ідентифіковано офіцера Нацгвардії рф, який брав участь у розстрілі цивільних авто у Гостомелі

Ідентифіковано офіцера Нацгвардії рф, який брав участь у розстрілі цивільних авто у Гостомелі
207489 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику командира взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії рф по Красноярському краю у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 25 лютого  2022 року в окупованому Гостомелі підозрюваний та його співслужбовці отримали наказ від свого командира на вбивство цивільного населення.

Перебуваючи на бойових позиціях в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався по вул. Шевченка в напрямку м. Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалось врятуватись. 

Загалом військовослужбовці зазначеного загону під час перебування на позиціях в Гостомелі причетні до розстрілу 12 транспортних засобів, внаслідок чого вбито 11 громадян, а 15 – поранено. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУНП в АР Крим та м. Севастополі та УКР ГУ СБУ в місті Києві та Київській області.

Мої відео