Суми Інформ

Прокурор в рамках реалізації проєкту "Прокурор громади" провела тематичну зустріч з учнями ліцею у Бучі

Прокурор в рамках реалізації проєкту "Прокурор громади" провела тематичну зустріч з учнями ліцею у Бучі
186440 ПЕРЕГЛЯДІВ

У межах постійної роботи з підвищення свідомості та запобігання негативним явищам серед молоді, прокурор провела тематичну зустріч з учнями Бучанського ліцею № 5.

Вона у доступній формі розказала дітям про професійну діяльність прокурора, функції прокуратури загалом та її взаємодію з місцевими громадами.

У фокусі уваги були питання соціальної безпеки. Обговорювали такі негативні явища як виникнення суїцидальних проявів у підлітків та молоді. Зокрема причинами їх виникнення стають соціальний тиск, депресія, соцмережі та психологічне насильство.

Булінг та газлайтинг – сучасні види психологічного насильства, які негативно впливають на психоемоційний стан підлітків.

Під час спілкування учні дізнались від прокурора громади про основні види, причини та негативні наслідки булінгу, про ефективні способи захисту своїх прав, а також що робити, аби не стати жертвою цькування та чому важливо не залишатися осторонь як свідок.

Говорили про навички та культуру спілкування, вміння аналізувати та відповідати за свої вчинки. Звернули увагу на відповідальність, яка передбачена законодавством за вчинення психологічного насильства.

Не менш цікавою та важливою була розмова про кібербезпеку. Прокурор підвищила обізнаність учнів з цих питань, надала поради як не стати жертвою в сучасному кіберпросторі та захистити свої особисті дані в інтернеті.

Прокурор у доступній формі розказала дітям про їх права і зорієнтувала, куди та до кого звертатися за допомогою у разі кризової ситуації. Говорили про навички спілкування у колективі, вміння бути самим собою та аналізувати власні вчинки. Також, роз’яснила про відповідальність за останні.

«Ми надаємо великого значення профілактичній роботі і максимально доступно розповідаємо дітям про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення злочинів і про те, як не допустити втягнення себе у злочинну діяльність. Діти зрозуміли, що попри їхні різні характери, зовнішність та світогляди – усі вони повинні бути дружніми та толерантними» - зазначила Зореслава Книгиницька.

Мої відео