Суми Інформ

Ексудді з Луганщини, а нині «судді верховного суду лнр», повідомлено про підозру у держзраді

Ексудді з Луганщини, а нині «судді верховного суду лнр», повідомлено про підозру у держзраді
227883 ПЕРЕГЛЯДІВ

За спільного процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру «судді верховного суду лнр».

Йому інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також державну зраду (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після захоплення окремих територій Луганщини суддя Луганського окружного адміністративного суду зрадив присязі та пішов на співпрацю з ворогом.

Восени 2015 року згідно указу «голови лнр» очолив «Краснодонський міськрайонний суд лнр».

Пізніше, в кінці вересня 2021 року відповідно до рішення «народної ради лнр» його призначено на посаду «судді верховного суду лнр».

Восени минулого року чоловік перепризначений на цю посаду президентом рф. Її обійняв за російським законодавством терміном на 6 років.

Підозрюваний незаконно приймає процесуальні рішення у формі ухвал та постанов, які сприяють формуванню «правової системи» у псевдореспубліці.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео