Суми Інформ

Антикорупційні правоохоронні органи взялися за крадіїв корисних копалин Полтавщини

Антикорупційні правоохоронні органи взялися за крадіїв корисних копалин Полтавщини
8053 ПЕРЕГЛЯДІВ

За незаконний видобуток газу у Гадяцькому районі до відповідальності притягнуть осіб з оточення Петра Порошенка.

Серед підозрюваних у розкраданні надр Свистунківсько-Червонолуцького газоконденсатного родовища опинилися: колишній заступник директора з виробництва, економіки та загальних питань і колишня завідувачка сектору геолого-економічної оцінки ресурсної бази Українського державного геологорозвідувального інституту, експерт Державної комісії України по запасах корисних копалин, ексдиректор ТОВ "Аркона Газ-Енергія", а також один головний і один провідний інженер НВФ "Проект-Нафтогаз".

Таку інформацію у понеділок, 3 серпня, оприлюднили на офіційному порталі Національного антикорупційного бюро України, повідомляє Останній Бастіон.

Переліченим вище особам інкримінують організацію корупційної схеми з надання ТОВ "Аркона Газ-Енергія" виключного права на користування надрами газоконденсатного родовища у Гадяцькому районі за штучно заниженою вартістю.

За попередніми результатами досудового слідства, у зв'язку з цим держава не отримала 196,8 мільйона гривень, які вказана комерційна структура мала сплатити за отримання спеціального дозволу.

«Дії всіх шістьох осіб кваліфіковані за частиною 2 статті 28, частиною 2 статті 364 і частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України. При цьому, коло залучених у вчиненні злочину не є вичерпним: детективи НАБУ встановлюють інших можливих співучасників схеми», — йдеться у заяві антикорупційних правоохоронних органів.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу, НАБУ,видобуток газу
Автор: News Ukraine
Мої відео