Суми Інформ

Спеціалізована прокуратура відстояла в суді покарання військовому за умисне вбивство

Спеціалізована прокуратура відстояла в суді покарання військовому за умисне вбивство
160315 ПЕРЕГЛЯДІВ

   08.06.2021 року ухвалою колегії суддів Чернігівського апеляційного суду залишено в силі вирок Чернігівського районного суду Чернігівської області.

   Установлено, що військовослужбовець-контрактник ЗСУ обвинувачувався в тому, що у січні 2017 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вбив свого співслужбовця під час сварки неподалік від пасажирської залізничної станції Вересоч, розташованій у Чернігівській області.

   27.11.2017 суд першої інстанції визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 11 років. Обвинувачений своєї вини не визнав і подав до суду апеляцію з метою скасування вироку.

   Завдяки ретельно зібраній доказовій базі, публічним обвинувачем - Чернігівською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері, Чернігівський апеляційний суд визнав доведеним повністю висунуте військовослужбовцю обвинувачення за ч. 1 ст. 115 КК України.

   Суд також визнав законним вирок суду першої інстанції та призначене обвинуваченому покарання у виді 11 років позбавлення волі залишив без змін.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

 

Теги: Спеціалізована прокуратура,суд ,вирок,військовослужбовець, ЗСУ,апеляція,11 років,спецпрокуратура Чернігівського гарнізону
Мої відео