Суми Інформ

Кожен десятий співробітник та працівник Служби судової охорони – донор

Кожен десятий співробітник та працівник Служби судової охорони – донор
180286 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Всесвітній день донора крові, який відзначався 14 червня, завершилася благодійна акція Служби судової охорони “Крапля крові дарує життя”, що стартувала 1 червня.
Протягом двох тижнів ледь не щодня співробітники Служби судової охорони в усіх областях України здавали кров в обласних пунктах збору крові на потреби дитячих гематологічних відділень та дитячих лікарень, інших медичних закладів.
Водночас для співробітників територіальних управлінь Служби донорство стало традиційною, а не разовою акцією. Як свідчить статистика, кожен десятий співробітник та працівник Служби судової охорони – донор.
Тільки з початку цього року 495 судових охоронців поповнили банки крові на 223 літри крові, 53 літри плазми та здали 19 доз тромбоцитів. Найбільше життєдайної рідини подарували хворим співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області: 63 судові охоронці Донеччини здали 31 літр крові. Їхні 62 харківські колеги поповнили запаси крові лікарняних закладів на 27 літрів. У Хмельницькому 45 співробітників Служби здали 18 літрів крові.
Тимчасом співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Сумській області зробили акцент на здаванні плазми й забезпечили нею обласний центр крові майже на 40 літрів. Їх прикладу послідували й судові охоронці Черкащини, теж здавши майже 10 літрів плазми.
Серед судових охоронців є й почесні донори. Так, співробітник Територіального управління Служби у Рівненській області сержант Служби судової охорони Андрій Кінзерський раз на два тижні здає по дві дози тромбоцитів для онкохворої дитини. А начальник одного з відділів Територіального управління Служби у Кіровоградській області підполковник Служби судової охорони Едуард Лужецький вже 65 разів ділився краплиною своєї крові.
За активну громадянську позицію, людяність, діяльність, спрямовану на порятунок життя людей, багато колективів та співробітників Служби судової охорони відзначені грамотами, подяками та просто словами вдячності від керівництва центрів і станцій переливання крові.
- Я пишаюся нашими співробітниками і працівниками, їх жертовністю, високими моральними якостями та усвідомленням того, що здана ними кров врятує чиєсь життя! Ми й надалі будемо ділитися кров’ю з тими, хто цього потребує, - зазначив Голова Служби судової охорони Валерій Бондар.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона
Мої відео