Суми Інформ

В Україну завозиться транспорт, яке законодавство не дозволяє використовувати

В Україну завозиться транспорт, яке законодавство не дозволяє використовувати
188109 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як розповів народний депутат, заступник Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, В Україну зараз завозиться велика кількість транспорту у вигляді гуманітарної допомоги. Втім, законодавство не дозволяє використовувати завезений транспорт на маршрутах діяльності комунальних підприємств.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Тому комісія «Добре врядування», що створена в межах Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, зараз активно працює над вирішенням проблеми скорочення парків комунальних підприємств, оскільки частину громадського транспорту було передано на потреби ЗСУ чи для евакуації громадян. Віталій Безгін до речі є координатором відповідної Комісії.

«В Україну зараз завозиться велика кількість транспорту у вигляді гуманітарної допомоги, але поки законодавство не дозволяє використовувати завезений транспорт на маршрутах діяльності комунальних підприємств. Цю проблему ми будемо намагатися вирішити упродовж березня-квітня. Таких проблем багато, і я думаю, що Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України як найбільш ефективний майданчик комунікації центральної та місцевої влади допоможе вирішити всі питання», — сказав народний депутат.

Крім цього, він розповів, що Комісія «Добре врядування» буде фокусуватися на двох речах: перший напрямок стратегічний – разом із представниками всіх громад з усіх регіонів України розробити покрокову інструкцію щодо подальшого реформування місцевого самоврядування.

«Другий напрямок – це тактичні задачі для нас. Ми провели вже кілька засідань цього тижня, під час яких визначили пріоритетні проблеми місцевого самоврядування, наявних саме зараз», — резюмував Віталій Безгін.

  • Нагадаємо, що раніше народний депутат Арсеній Пушкаренко заявив, що партнери з Європейського Союзу, надаючи підтримку Україні за програмою Ukraine Facility, прив’язують її до реформ і до українського майбутнього членства в ЄС. Він зазначає, що уряд готує план ефективної реалізації програми й найближчим часом представить його Європейській комісії. Він додав, що план абсолютно перегукується із трансформаціями та приведенням у відповідність нашого законодавства до європейських норм.
  • За його переконаннями, не може бути такого, щоб Україна не виконала своє «домашнє завдання», адже йдеться не тільки про гроші, а загалом про європейський вибір українців. Він також звернув увагу на окремі статті фінансування у програмі Ukraine Facility.
  • Також пресслужба Апарату Верховної Ради України повідомляла про Саміт спікерів парламентів країн «Вишеградської групи» + Україна. Тоді Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розповів, що  Сили оборони мають отримати всі необхідні засоби для відсічі ворогу та перемоги у боротьбі з російською агресією. За його словами, російська федерація демонструє готовність до тривалої війни на виснаження, досі має значні ресурси, вміло використовує втому від війни та не забуває про інструмент ядерного шантажу.
  • Зокрема, з жовтня 2023 року російські загарбники проводять наступальну операцію вздовж всієї лінії фронту: «Вони не мають стратегічного успіху, але продовжують шукати слабкі місця в обороні України. Наша мета — виснажити сили противника й завдати йому максимальних втрат». Крім того, Спікер Парламенту зауважив, що нещодавно російська армія зрештою змогла створити умови для виходу Сил оборони України з Авдіївки на Сході країни.
Мої відео