Суми Інформ

Вперед у минуле або чи дійсно раніше було краще?

Вперед у минуле або чи дійсно раніше було краще?
198814 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час правління двох попередніх президентів Януковича і Порошенка в країні існувала Рада регіонального розвитку. Це була свого роду структура, яка допомагала підтримувати комунікацію з регіонами країни. В Україні на даний момент все більше і більше обертів набирає децентралізація, але зв'язок між мерами підтримувати необхідно. Інакше ми з вами повернемося в часи роздробленості Київської Русі. Уявіть собі, якщо кожен регіон буде відчувати себе окремим "князівством".

Зеленський говорить про те, що така структура існувала тільки за часів Порошенко, не згадуючи про Януковича. Нинішній президент України вважає, що міським головам необхідно мати більше спільних точок перетину, щоб ті могли розвивати свої регіони. З одного боку це стане якимось важелем для Києва, щоб той все ще міг тримати під контролем кожну ділянку України.

Але з іншого боку це спричинить за собою механізм, за допомогою якого будуть відбуватися заохочення і покарання місцевої влади, яка вже не підпорядковується Києву. Два попередні президенти відмінно справлялися з контролем влади, а ось чи під силу виявиться Зеленському таке складне завдання? Незрозуміло. Адже президент не встиг ще повністю прийти до влади, як світ захопила пандемія, а тепер у нього ще й не найкращі стосунки з народом, який в нього вірив.

Невже українська історія хоче почати свою регресію від майбутнього до минулого аби ми нарешті навчилися враховувати сильні і слабкі сторони історії? Невже фраза про те, що "раніше було краще" стане не просто кліше про марку улюбленого морозива, а й призведе нас до думки про те, що влада не справляється зі своїми передвиборними обіцянками?

Автор: redactor.newsukraine
Мої відео