Суми Інформ

Невже Шмигаля дійсно хтось замінить? Як це прокоментували в Президента?

Невже Шмигаля дійсно хтось замінить? Як це прокоментували в Президента?
34870 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз все частіше та частіше країною почали розповсюджувати чутки про те, що скоро відбуватиметься кастинг на пост голови Кабінету Міністрів України. Про це писали в ЗМІ, багато поширювали чуток в інтернеті, проте жодних офіційних коментарів стосовно цієї події не було. Тож в соціальних мережах жителі України все частіше почали ставити питання про те, що трапилось зі Шмигалем, чому його хочуть замінити на когось іншого? Та чи правда те, що тепер в нас буде новий Голова Кабінету Міністрів. В Офісі президента сьогодні дали коментар стосовно цієї заплутаної справи. Тож що насправді відбувається?

Кирило Тимошенко розповів, що жодних офіційних даних про те, що хтось хоче змінити голову Кабінету Міністрів немає. Це просто чутки. Так, деякі ЗМІ дійсно писали про те, що зараз тривають консультації до конкурсу, після якого й оберуть нового главу. Проте це лише їхні власні вигадки. Адже на роботу Шмигаля поки ніхто не скаржиться. Він пречудово порається зі своїми зобов’язаннями. Тож він продовжуватиме працювати на своєму пості. Тимошенко заявляє, що перейматись немає через що. Тож всі в Кабміні можуть продовжувати працювати у звичному режимі.

Раніше повідомляли про те, що місце нинішнього Глави можуть обійняти Юрій Вітренко, який раніше прагнув обійняти місце його першого замісника, проте Верховна Рада України відмовила йому двічі; голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв; глава Національного банку Кирило Шевченко; міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, чи міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Денис Шмигаль був призначений на пост прем’єр-міністра України лише у 2020 році. Його попередником був Олексій Гончарук, який обіймав цей почесний пост з 2019 року. До того, як обійняти цю посаду, він був міністром з розвитку громад і територій, а також був головою Івано-Франківській ОДА. А до того, як стати політиком працював на Рената Ахметова. Шмигаль був головою Бурштинської ТЕС в області Івано-Франківська.

Про те, що Шмигаля знімуть з посту Голови Кабінету Міністрів говорять вже давно. Хтось намагається його звинуватити в тому, що в Україні продовжуються економічні проблеми. Хтось намагався довести, що сучасна ситуація з пандемією, також його рук справа. Проте всі ці обвинувачення не мають жодних аргументів. Вони скоріше схожі на звинувачення для того, щоб когось звинуватити, запевняють політики.

Як зазначили в Офісі президента, Шмигаль прекрасно виконує свої обов’язки. Він весь час слідкує за роботою. Кабінету Міністрів України. Жодних порушень у ході аналізу його роботи поки не виявлено. Протягом року він чудово веде переговори з Європейським союзом, США та Великобританією. Зараз в нього проходять зустрічі з Комісією Європейського Союзу та з представниками НАТО. Тож немає жодних підстав говорити про звільнення чи конкурс на посаду нового Голови Кабінету Міністрів. В Офісі президента переконані, що це не більше ніж чийсь невдалий жарт, який припиниться вже дуже скоро.

Автор: redactor.newsukraine
Мої відео