Суми Інформ

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відзначає, що НАТО готовий і здатний захистити всіх своїх союзників

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відзначає, що НАТО готовий і здатний захистити всіх своїх союзників
342222 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відзначає, що НАТО готовий і здатний захистити всіх своїх союзників, відгукуватися на заяву Дональда Трампа про допуск Росії до нападу на країни-члени альянсу.

Цю інформацію повідомляє Guardian, з посиланням на DailyLviv.com. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що будь-яка атака на західний військовий альянс буде зустрінута «об’єднаною та міцною відповіддю» після того, як Дональд Трамп фактично спонукав Росію атакувати країни-члени, які, на його думку, не виконують своїх фінансових зобов'язань.

Столтенберг у своїй заяві зазначив: «Будь-які передбачення про те, що союзники не будуть захищати один одного, підривають нашу загальну безпеку, включаючи безпеку США, і підвищують ризик для американських і європейських військових. Я очікую, що незалежно від результатів президентських виборів, США залишаться міцним і відданим союзником НАТО».

Він також підкреслив, що НАТО залишається «готовим і здатним захистити всіх своїх союзників».

Раніше було повідомлено, що Трамп заявив під час передвиборного мітингу в Південній Кароліні в суботу ввечері, що він буде "підтримувати" Росію у нападі на будь-якого з союзників США в НАТО, які, на його думку, не платять належну частину.

Прес-секретар Білого дому назвав ці заяви "жахливими та необдуманими".

Колишній президент висловив сумніви щодо допомоги Україні, яка обороняється від вторгнення, розпочатого Росією у лютому 2022 року, а також щодо існування НАТО, альянсу з 31-ї країни, який США зобов'язані захищати в разі необхідності.

 

Мої відео