Суми Інформ

УПЛ. Дніпро-1 - Шахтар 2:1. Не просто аргумент, а аргументище

УПЛ. Дніпро-1 - Шахтар 2:1. Не просто аргумент, а аргументище
379812 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хто б не був на вершині турнірної таблиці УПЛ, матчі між "Шахтарем" та "Динамо" завжди будуть особливими. В плані принциповості, історії, символізму. А ось з точки зору спортивної складової розклади можуть бути різними. І сьогодні був прояв саме такої різноманітності: головний матч півріччя в українському футболі, але не за участю "Шахтаря" і "Динамо". Киян замінив "Дніпро-1", який заслужено опинився на своєму місці. Це показав й особистий матч проти команди Мірчі Луческу, й результати на довгій дистанції.

УПЛ. Дніпро-1 - Шахтар 2:1. Не просто аргумент, а аргументище - изображение 1

 

"Дніпру-1" сьогодні головне було не програти. Власне, поведінка номінальних господарів, які за нічийного рахунку діяли без поспіху, це підтверджує. Перемогти хотілося, але нічия – це прийнятний мінімум. Тим паче в умовах кадрового дефіциту. Вже навіть не говоримо про Бланко, Лучкевича, Громова, які травмувалися ще раніше. Проблема з'явилася несподівано на передігровому тренуванні, де пошкодився Амаш.

Так чи інакше, матч розпочався в помірному, неквапливому темпі. Суперники не бажали ризикувати й деякий час просто боролися за територію. Але вічно так бути не могло. Це затишшя похитнув удар Довбика, після якого Трубін "витягнув" м'яча з ближнього кута. Трохи згодом "Дніпро-1" дуже добре розіграв кутовий, але знову господарем ситуації виявився Трубін. Цього разу він відбив удар Адам'юка.

У "Шахтаря" не було нічого, але з цього "нічого" "гірники" забили гол. Не дивно, коли у твоєму складі є такий гравець як Мудрик. Він протягнув снаряд майже від центру поля, змістився ближче до центральної зони й пробив максимально неприємно для Валефа. Бразилець засмутився, пропустивши за спину "метелика".

УПЛ. Дніпро-1 - Шахтар 2:1. Не просто аргумент, а аргументище - изображение 2

Майже ідеальний початок у виконанні "Шахтаря" вимагав далі спокою й рівноваги в захисті. Однак суперник був налаштований влаштувати бурю. І сил для цього у нього вистачило. Закидання Адам'юка правим флангом знайшло Довбика, той просунувся вперед і п'ятою від лінії воріт відпасував на Гуцуляка. Олексій прострілив, а Піхальонок після оброблення м'яча пробивав уже по незахищених воротах. Якщо "Шахтар" забив індивідуальний гол, то "Дніпро-1" – супер-комбінаційний.

УПЛ. Дніпро-1 - Шахтар 2:1. Не просто аргумент, а аргументище - изображение 3

 

Все повернулося туди, звідки починалося. Не дивно, що характер гри не змінювався. "Дніпро-1" був трішечки активнішим, за особистою традицією змарнувавши ще два моменти (Довбик не забив зі зручної позиції після подачі Танчика, а потім – після розіграшу кутового), тоді як атака "Шахтаря" трималася на плечах (чи ногах) Мудрика. Але Михайло волів би мати більше підтримки, хоча б в таких моментах, як в районі 35-ої хвилини, коли був зручний, але безадресний простріл.

 

Другий тайм розпочався з активності "Шахтаря", але голу "Дніпра-1". Пам'ятаєте, як було у першому таймі? То тепер точно навпаки. І Довбик тепер, як і Мудрик на 17-ій хвилині, забив гарний індивідуальний м'яч дальнім ударом після розвертання. Що є, то є. "Дніпро-1" отримав серйозний гандикап як для такої гри.

УПЛ. Дніпро-1 - Шахтар 2:1. Не просто аргумент, а аргументище - изображение 4

 

Але допоки у "Шахтаря" був Мудрик, до тих пір були шанси. Його удар з труднощами парирував Валеф. А ось спробу Криськіва ліквідувати було неважко – занадто слабко Дмитро ткнув м'яча. Треба сказати, що "Дніпро-1" зовсім не панікував: не сідав глибоко в захист, а намагався відсувати гру ближче до воріт суперника. А "Шахтар", схоже, так і не призвичаївся до ролі того, хто наздоганяє.

Кілька падінь у штрафному майданчику суперника з вимогами призначити пенальті – це ні про що. Моментів не було – і це вирок для "Шахтаря". "Дніпро-1" дуже впевнено провів увесь матч, висунувши не просто аргумент, а аргументище.

УПЛ. Дніпро-1 - Шахтар 2:1. Не просто аргумент, а аргументище - изображение 5

 

 

Невже у України буде новий чемпіон?

 

УПЛ. 14-й тур. 19..11.2022
Ужгород. Стадіон "Авангард"
Арбітр в полі - Віктор Копиієвський
СК "Дніпро-1" - "Шахтар" 2:1
Голи: Олександр Піхальонок 21, Артем Довбик 53 - Михало Мудрик 17

СК "Дніпро-1": Макс Валеф, Володимир Адам'юк, Едуард Сарапій, Габріель Бузанелло, Артем Довбик, Олексій Гуцуляк (Олександр Назаренко 73), Руслан Бабенко, Валентин Рубчинський (Ігор Когут 85), Володимир Танчик, Олександр Сваток, Олександр Піхалёнок

"Шахтар": Анатолій Трубін, Сергій Кривцов (Лукас Тейлор 35), Тарас Степаненко (Іван Петряк 80), Богдан Михайличенко, Артем Бондаренко, Михайло Мудрик, Георгій Судаков, Єгор Назарина (Дмитро Криськів 63), Данило Сікан (Лассіна Траоре 63), Валерій Бондар

Попередження: Едуард Сарапій 29, Артем Довбик 89 - Валерій Бондар 83, Михайло Мудрик 85

Джерело

Теги: Спорт,Новости спорта,Новини спорту,Спортивные новости,Спортивні новини, Футбол,Шахтар, Україна,УПЛ,Дніпро 1,Дніпро-1 - Шахтар,Динамо,Луческу,Луческу Вікіпедія,Мірчі Луческу,Мірчі Луческу Вікіпедія,Бланко, Лучкевич, Громов,Довбик,Трубін,Адам'юк,Мудрик,Олександр Піхальонок ,Олександр Піхальонок Вікіпедія,Михайло Мудрик,Мудрик Вікіпедія,Михайло Мудрик Вікіпедія, Артем Довбик , Артем Довбик Вікіпедія, Довбик ,Довбик Вікіпедія,Макс Валеф, Володимир Адам'юк, Едуард Сарапій, Габріель Бузанелло, Артем Довбик, Олексій Гуцуляк,Олександр Назаренко,Ігор Когут,Руслан Бабенко, Валентин Рубчинський ,Володимир Танчик, Олександр Сваток, Олександр Піхалёнок,Лукас Тейлор,Анатолій Трубін, Сергій Кривцов,Тарас Степаненко,Богдан Михайличенко, Артем Бондаренко, Михайло Мудрик, Георгій Судаков, Єгор Назарина,Іван Петряк,Дмитро Криськів,Данило Сікан,Лассіна Траоре,Валерій Бондар,Едуард Сарапій
Автор: admin.sportcomua
Мої відео