Суми Інформ

Що відомо про Омікрон та чому хворим не рекомендують пити каву?

Що відомо про Омікрон та чому хворим не рекомендують пити каву?
101804 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Медики рекомендують не вживати кофеїн тим, хто перехворів на COVID-штам Омікрон. Адже кава спричиняє зневоднення та, як наслідок призводить до підвищення згортання крові та утворення тромбозів. Лікарі поділились про цікаві факти щодо Омікрону та порекомендували напої, що діють з такою ж ефективність, як кава.

 

Сам по собі, COVID-19 сильно впливає на АТФ – аденозинтрифосфорну кислоту. Тобто різко знижує рівень енергії в людському організмі. Це спричиняє сонливість, погіршення апетиту, поганий метаболізм та втому. Омікрон втілює в собі ці всі показники, а також негативно впливає на зниження рівню калію у крові. Це несе за собою збої у серцево-судинній системі та в загальному погіршує роботу серця.

 

Через сонливість та зниження рівня працездатності, після Омікрону багато хто збільшує кількість кави в раціоні. Таким чином намагаючись повернути собі бадьорість та енергію. Проте медики радять замінити розчин кави на неміцний зелений або білий чай.

 

Проте, медичні дослідження показують, що Омікрон не спричиняє велику кількість госпіталізацій та не призводить до сильних ускладнень. 40% заражених цим штамом не потрапляють до медичних центрів, а 20% навіть не відчувають симптомів і не звертаються до медиків.

Мої відео