Суми Інформ

Відбулося засідання ректорату ПНПУ імені В. Г. Короленка

Відбулося засідання ректорату ПНПУ імені В. Г. Короленка
312080 ПЕРЕГЛЯДІВ

13 червня 2022 р. відбулося чергове засідання ректорату ПНПУ імені В. Г. Короленка. Зібрання відбулося у змішаному форматі з використання оновлених аудіовізуальних технологій. Провела засідання ректорка університету Марина Гриньова. Порядок денний містив низку важливих питань, які стосувалися антикорупційної діяльності університету, організації завершення навчального року та ін.

Марина Вікторівна презентувала оновлений зал засідань, який дозволяє проводити онлайн-конференції у більш зручних умова . Тепер зал обладнаний камерою, яка дозволяє привернути увагу учасників зібрання до конкретного спікера, та високочутливими мікрофонами. Очільниця університету висловила подяку голові Ради з організації виховної діяльності Людмилі Гомлі та начальниці інформаційно-обчислювального центру Любові Хоменко за системну роботу над вдосконалення комунікаційних технологій університету.

Начальниця юридичної служби Тамара Жалій доповідала про антикорупційну діяльність ПНПУ імені В. Г. Короленка. Вона закцентувала увагу на тому, що принцип публічності й відкритості зреалізований у цій сфері діяльності університету на належному рівні. Робота із запобігання корупції є доволі ґрунтовною та системною, юридична служба активно працює зі студентами й викладачами та чимало зусиль зосереджує на організації превентивних заходів.

         Начальниця відділу забезпечення якості освіти та акредитації Дар’я Бридун представила результати анкетування «Якість освіти очима здобувачів ОС “Бакалавр”». Більш детально про результати анкетування за покликанням:http://pnpu.edu.ua/news/rezultati-anketuvannya-yakist-osviti-v-pnpu-imeni-v-g-korolenka-ochima-bakalavriv.html

Начальник навчально-методичного відділу Дмитро Лобода зазначив, що університет активно працює над завершенням навчального року. Дмитро Олександрович ознайомив учасників зустрічі із рекомендаціями щодо початку наступного року, які надало Міністерство освіти і науки України. Так, для студентів другого, третього, четвертого та шостого курсів навчання почнеться 29 серпня. Студенти-першокурсники бакалаврського рівня зможуть почати навчання 19 вересня, магістерського – 1 жовтня. Перший та другий навчальні семестри закінчуватимуться традиційно – 30 грудня та 30 червня відповідно. Новий навчальний рік заплановано почати в очному форматі.

Відповідальна секретарка приймальної комісії Марина Тесленко ознайомила присутніх із різними формами залучення вступників. Так, наприклад, діють курси підготовки до національного мультипредметного тесту та магістерського тесту навчальних компетентностей. Марина Миколаївна підкреслила, що велика кількість абітурієнтів, які зараз перебувають за межами України, цікавляться вступом до Полтавського педагогічного як на бакалаврат, так і на магістратуру. Міністерство уже оприлюднило інформацію про мережу майданчиків для проведення НМТ закордоном, розглядається можливість проведення на цих майданчиках і МТНК.

Перший проректор Олексій Гура наголосив, що Полтавський педагогічний оперативно реагує на виклики і запити часу. Він підкреслив, що наш успішний досвід став у нагоді іншим університетам для організації роботи навчального закладу в умовах воєнного стану. Проректор Олексій Гура подякував за підтримку внутрішньо переміщених осіб, які зараз перебувають у студмістечку, закордонним благодійним організаціям. Доповідач поінформував, що спільно з Донецьким обласним спеціалізованим коледжем спортивного профілю ім. С. Бубки університет проводить роботи щодо покращення гуртожитків.

         До обговорення розгляданих питань порядку денного активно долучалися проректор з наукової роботи Василь Фазан, очільниця психолого-педагогічного факультету Наталія Сулаєва, очільниця факультету технологій та дизайну Валентина Титаренко, декан факультету фізичного виховання Павло Хоменко, очільниця факультету філології та журналістики Оксана Кирильчук, очільниця фізико-математичного факультету Тетяна Барболіна, декан природничого факультету Сергій Новописьменний та начальниця відділу кадрів Інна Важеніна.

Мої відео