Суми Інформ

ПНПУ імені В. Г. Короленка підписав угоду про міжнародну співпрацю з британською консалтинговою компанією Master Goal Ltd

ПНПУ імені В. Г. Короленка підписав угоду про міжнародну співпрацю з британською консалтинговою компанією Master Goal Ltd
349547 ПЕРЕГЛЯДІВ

30 серпня 2023 р. Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка і британська консалтингова компанія Master Goal Ltd, офіційний партнер Aston Centre for Growth (Aston University, Birmingham), підписали угоду про міжнародну співпрацю. Угода передбачає обмін науковою інформацією, навчальними та методичними матеріалами, публікаціями, спеціальними комп’ютерними програмами, проведення спільних конференцій, семінарів, практикумів, підвищення кваліфікації, стажування педагогічних і науково-педагогічних працівників, реалізацію програм зі мобільності студентів та викладачів.

Докторка педагогічних наук, професорка, членкиня-кореспондентка НАПН України, ректорка університету Марина Гриньова наголосила, що перспективними напрямками співпраці мають стати створення Центру української культури та мови,  Центру мистецтвознавста та позашкільної освіти, Центру менеджменту та інновацій.  Нині ці  завдання є пріоритетними, оскільки діяльність таких центрів дозволить посилити  інтеграцію Університету до  міжнародної університетської спільноти, створити оптимальні умови для академічної мобільності студентів та науково-педагогічних працівників, реалізувати спільні освітні програми.

Директор консалтингової компанії Master Goal Ltd Руслан Васютін зазначив, що така співпраця розширить географію міжнародного співробітництва та партнерства. Ця співпраця буде фокусуватися на обміні і поширенні позитивного досвіду в галузі позашкільної освіти та мистецтвознавства, менеджменту, лінгвістики та культурології,  наукових досліджень і спільних наукових і освітніх програмах та проєктах.  Створення Центру української культури та мови є важливим завданням, оскільки це дозволить популяризувати українську культуру та мову, а також вплине на формування позитивного іміджу України у світі. Такі центри будуть забезпечувати підтримку культурних та інформаційних програм міжнародного співробітництва.

Кандидатка педагогічних наук Олена Харченко та кандидатка педагогічних наук Алла Барбінова долучилися до робочої групи Aston Centre for Growth для забезпечення виконання умов угоди.

Ректорка Марина Гриньова та директор Руслан Васютін урочисто скріпили Угоду підписами.

 

Мої відео