Суми Інформ

Наукові установи звітуватимуть про свою цільову ефективність

Наукові установи звітуватимуть про свою цільову ефективність
285106 ПЕРЕГЛЯДІВ

Для керівників наукових установ будуть встановлені чіткі цільові показники ефективності їхньої роботи. Відповідна норма міститься у законопроєкті «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», який отримав схвалення від Кабінету Міністрів. Про це повідомляється на сайті «Освіта.ua»

Зокрема, у цьому законопроєкті пропонується встановити обов'язкові ключові показники ефективності для керівників наукових установ і забезпечити їхній контроль з боку засновників.

Серед показників ефективності буде враховуватися кількість поданих грантових заявок та отриманих грантів за проєктами міжнародного співробітництва, обсяг фінансових надходжень наукової установи до спеціального фонду, зокрема, за виконання наукових та науково-технічних робіт та надання наукових послуг.

Додатковими показниками ефективності стануть частка молодих учених серед працівників наукової установи та успішність у сфері трансферу технологій і патентування.

Зазначено, що законопроєкт також встановлює обмеження на період перебування керівників на управлінських посадах - не більше 10 років, і уникає ситуацій штучної зміни назв юридичної особи для ухилення від цього обмеження.

Мої відео