Суми Інформ

Вінгсьют BMW поставив світовий рекорд за швидкістю польоту

Вінгсьют BMW поставив світовий рекорд за швидкістю польоту
141190 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пітер Зальцманн, бейсджампер та професійний авіаційний спортсмен, побив світовий рекорд Гіннеса, здійснивши перший політ у вінгсьюті, повністю використовуючи електрику. Швидкість під час планування сягнула майже 300 км на годину. Основна родзинка полягає саме у двигуні, в іншому вінгсьют являє собою звичайний костюм-крило.

 

Зазвичай бейсджампінг має на увазі під собою стрибки з нерухомих об'єктів, як скелі чи мости. Деякі спортсмени вважають за краще використовувати вінгсьют, аби той дозволив їм подорожувати далі від точок стрибка, але окремі ентузіасти експериментують із силовими двигунами, щоб досягти вищих горизонтальних швидкостей. Зельман належить другій категорії. Він прагнув зробити свій політ більш захопливим та якийсь час виношував ідею створення інноваційного двигуна.

 

Для втілення ідеї в життя, спортсмен зв'язався з BMWi, дочірньою компанією BMW, що спеціалізується на електродвигунах. В результаті співпраці було створено грудну установку, що приводиться в рух електродвигунами. На перший погляд, цей пристрій виглядає як міні підводний апарат, який може пірнати у водоймище у пошуках цінних речей, але робочі колеса у вуглецевому корпусі пристрою можуть обертатися з винятковою швидкістю 25000 об/хв. Потужний двигун стискає повітря і виштовхує його під вищим тиском, забезпечуючи тягу, яку можна використовувати для отримання додаткової швидкості, а також збільшення висоти. 

 

Коли Зальцманн стрибнув з вертольота, що летів на висоті трохи менше ніж 3000 метрів, вінгсьют забезпечив йому тягу, аби досягти максимальної швидкості 299 км на годину. Зважаючи на те, що звичайні двигуни можуть розвивати лише третину цих швидкостей, це велике досягнення.  Електродвигуни забезпечують 15-хвилинну тягу, яка дозволила Зальцманну не лише злетіти над гірською вершиною, а й здобула Книгу рекордів Гіннеса, виконавши перший в історії політ вінгсьюта з електричним приводом.

Мої відео