Суми Інформ

“Changing the skylines” by Olena Dats’ - Всесвітня виставка EXPO2020 у Дубаї

“Changing the skylines” by Olena Dats’ - Всесвітня виставка EXPO2020 у Дубаї
408926 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вечір. “Opportunity gate” заливає золотом тисяч ламп ілюмінації. Здається, усі вони спрямовані на рухомі креативні скульптури, насправді ж моделей, які впевненими кроками розсікають теплі подихи вітру на узбережжі Перської затоки в образах від Олени Даць. Сьогодні тут відбувається фотосесія нової колекції української дизайнерки – “Changing the skylines”.

«Подорожі, споглядання сучасної архітектури, спостереження за знайомими і незнайомими людьми, те, як по-різному ми бачимо небо у різних куточках світу (адже погляд художника завжди спрямований у далечінь), наштовхнули мене на думку, що людина, обираючи певний образ, обирає і те, чим буде наповнений її день; розкриває досі небачені грані себе в очах того, хто на неї дивиться; наповнює новим змістом той ландшафт, у якому перебуває і змінює горизонти власного сприйняття та можливостей». – Розповідає про каталізатор нової колекції Олена Даць.

Навіть фон для фотосесії обрали символічний. Адже лише ті, кому комфортно зі собою, дивляться на світ достатньо широко, щоб бачити, де розташований простір для можливостей.

Що може бути більш незалежним та ціннішим, ніж арт-об’єкти, які базуються на константах, перевірених часом, у поєднанні з інноваційним мисленням? – Подумала дизайнерка і вирішила доповнити окремі сукні фрагментами української вишивки, які надрукували на 3D-принтері.

«3D-друк – технологія, яка дозволила мені розширити межі простору, по-іншому подивитися на методи конструювання і створення одягу. 

Працюючи над цією колекцією, я пережила чарівний та містичний момент, коли з площини зітканого полотна народжуються скульптурні просторові образи. Коли створюєш конструкцію, без якої прикладні вироби просто неможливі, навіть якщо ця конструкція непомітна. Мабуть, це один із найцінніших досвідів, які може пропустити через себе той, хто творить». – Зізнається дизайнерка.

Нові образи, які вийшли з-під руки Олени Даць, видозмінюють простір, у якому з’являються. Адаптувати до турбулентності сучасного світу і мають сміливість самостійно окреслювати свої горизонти.

 

«Мене,  як художницю завжди цікавив просторовий вплив форми, ефект, який вона створює і те, як форма впливає на поведінку, оточення та навіть, можливо, на нашу долю. Я вважаю, що кожен вибір – це можливість перейти на новий рівень і шанс запросити у життя зміни, про які ми мріємо. Вибір одягу – також. Ми вирішуємо, якими елементами буде наповнений наш мікрокосмос, якою енергією він живитиметься і яку транслюватиме у світ». – Підкреслює дизайнерка. 

Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’

Мої відео