Суми Інформ

Без гарячої води, але з бойлером. Хто і як може отримати одноразову матеріальну допомогу

Без гарячої води, але з бойлером. Хто і як може отримати одноразову матеріальну допомогу
426042 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
БЕЗ ГАРЯЧОЇ ВОДИ,  АЛЕ З БОЙЛЕРОМ   
 
У зв'язку із відключенням житлових будинків Запоріжжя від системи централізованої мережі постачання гарячої води планується надання  однаразової   матеріальної допомоги на придбання водонагрівачів (бойлерів) особливо нужденним громадянам.
 
 Розмір матеріальної допомоги - 6000 гривень
 
  • Хто має право!? 
  1.  Особи з місцем реєстрації в Запоріжжі;
  2. Отримувачі субсидій та пільг з урахуванням доходів (дохід на людину менше 4 786 грн) 
  3. окремі категорії громадян без урахування доходів, а саме: 
☑  родини, які виховують 2-х та більше дітей з інвалідністю; 
☑ родини, в яких дітей з інвалідністю виховують батьки з інвалідністю; 
☑ особи, які отримують соціальну послугу догляд вдома в Запорізькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
 
  •  Порядок надання матеріальної допомоги отримувачам субсидій та пільг
 
☑ Матеріальна допомога надається отримувачам субсидій та пільг, у яких середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї, врахований при розрахунку пільг на наступний рік та субсидії на опалювальний сезон, не перевищує 2 розмірів встановленого законом на 01.01.2022 прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.
☑ Матеріальна допомога надається за списками щодо отримувачів субсидій та пільг, які не мають водонагрівача (бойлера), наданими Концерном «Міські теплові мережі».
 
  • Порядок надання матеріальної допомоги окремим категоріям громадян 
 
☑ Матеріальна допомога надається окремим категоріям громадян, а саме: родинам, які виховують 2-х та більше дітей з інвалідністю; родинам, в яких дітей з інвалідністю виховують батьки з інвалідністю; особам, які отримують соціальну послугу догляд вдома в Запорізькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
☑ Матеріальна допомога вищезазначеним категоріям осіб надається за особистим зверненням. 
☑ Підставою для розгляду питання про надання матеріальної допомоги є заява громадянина до управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по району.
 
  • До заяви додаються такі документи:
☑ довідка про реєстрацію місця проживання заявника, у т.ч. яка може бути отримана з електронного реєстру територіальної громади м.Запоріжжя;
☑ документ або його копія, що підтверджує відповідну категорію;
☑ копія паспорту громадянина України (ID-картки) заявника; 
☑ копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера заявника (крім осіб, які мають відмітку в паспорті про відмову від прийняття такого номера) за умови відсутності інформації про такий номер у паспорті в формі ID-картки; 
☑у разі необхідності інші документи. 
 
  • Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по району на підставі наданих документів готує наказ на виплату матеріальної допомоги.
  • Виплата матеріальної допомоги здійснюється через банківські установи або поштовими грошовими переказами.
 
? Матеріальна допомога не впливає на інші види допомоги, які надаються у рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя та не враховується в доход домогосподарства при визначенні права на призначення житлової субсидії, пільги на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів державних допомог та соціальних виплат.
 
 ? Рішення Запорізької міської ради  про затвердження Положення про порядок надання одноразової матеріальної допомоги на придбання водонагрівача (бойлера) від 20.06.2022 
#БПД  Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua
Мої відео