Суми Інформ

Компанія ABBVIE випробувала новий препарат для профілактики мігрені

26715 ПЕРЕГЛЯДІВ

Компанія ABBVIE отримала хороші результати по дослідженню нового препарата, який повинен допомагати при боротьбі з мігренями. У дослідженні була досягнута кінцева точка, тобто показано статистично значуще зниження середньомісячної кількості днів з нападом мігрені щодо вихідного рівня в порівнянні з плацебо. На основі результатів цього та попереднього дослідження, компанія AbbVie планує подавати заявку на реєстрацію препарата в США та інших країнах.


Відомо, що в рамках дослідження 910 пацієнтів з чотирьох груп отримували атогепант один раз в день в дозах 10 мг, 30 мг, 60 мг або плацебо. Оцінка ефективності проводилася на модифікованій вибірці пацієнтів, які отримали як мінімум одну дозу досліджуваного препарату. Всього було задіяно 873 пацієнта.


В порівнянні з плацебо препарат давав видимі результати уже через декілька днів: в пацієнтів, які отримували атогепант в різних дозах, спостерігалося зменшення тривалості нападів мігрені, але в ріщній мірі. Тобто терапія препаратом в дозах 30мг і 60мг приводила до статистично значимого поліпшення на всіх вторинних кінцевих точкам, в той час як терапія дозою 10 г приводила до покращення лише по чотирьох з шести вторинних кінцевих точок.

Мої відео