Суми Інформ

Шахрайство у соцмережах

Шахрайство у соцмережах
44651 ПЕРЕГЛЯДІВ

До Червоноградського відділу поліції надійшло повідомлення про підозру шахрайства у соцмережах. Потенційні покупці, яких приваблювала ціна та якість товару переказували гроші на рахунок псевдопродавця. Суми були різні, від 500 до 2000 гривень. Після переказу передоплати, товар, звісно ж, ніхто не отримував. Підозру у вчиненні цього злочину поліція висуває 30-річному місцевому мешканцю.


Слідчі встановили тематику оголошень, чоловік розміщував рекламу одягу у різних соцмережах, хоча насправді, ніякого товару у наявності немав. На одне із таких оголошень відгукнулась жінка, яка домовилась з шахраєм про покупку взуття. Зловмисник взяв з неї гроші у якості передплати. Свій товар жінка не отримала, як і не змогла повернути свої кошти назад. Такою ж схемою чоловік користувався при роботі з іншими покупцями.


Правоохороні органи чоловіку висунули підозру у вчинені злочину, передбаченого Кримінального кодексу України. В разі доведення вини у скоєні цих злочинів, затриманому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

Мої відео