Суми Інформ

Європейський Союз веде нові торгівельні переговори с США

Європейський Союз веде нові торгівельні переговори с США
240345 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчими днями Європа наблизиться до укладання угоди про припинення трансатлантичної торгової війни. Європейський Союз має прийняти нові квоти на кількість сталі, яка може поставлятися до Сполучених Штатів без сплати тарифів вищого рівня.

Колишній президент США Дональд Трамп спровокував торгову війну з Європою у 2018 році, запровадивши тарифи на імпорт сталі та алюмінію, які він класифікував як загрозу національній безпеці. Європейські дипломати спочатку сподівалися, що президент США Джо Байден скасує мито, але він не захотів цього робити, не досягнувши поступок для ключових сталеливарних організацій Америки.

Зараз контури угоди, схоже, формуються навколо ухвалення Європою квот на тарифи. Це забезпечить негайну відміну тарифів, введених Трампом, але не змінить того, що високі мита на європейський метал знову почнуть діяти, якщо експорт ЄС перевищить певний рівень. Чиновники ЄС вважали такі заходи шантажем з боку Трампа, але тепер визнають, що іншого виходу із протистояння може й не бути.

 

На зустрічі з торговими дипломатами в четвер Європейська комісія висловила оптимізм з приводу того, що угода може бути досягнута, повідомили два учасники зустрічі журналу Politoco. Але дипломати не отримали більш детальної інформації щодо будь-якого майбутнього врегулювання, оскільки Європейська Комісія не хоче підривати переговори з Вашингтоном. Також поки що неясно, чи буде це довгостроковим рішенням для держав. 

Мої відео