Суми Інформ

Міжнародна організація праці повідомляє, що до 2022 року 8,9 мільйонів дітей будуть зайняті у сфері дитячої праці через зростання бідності

Міжнародна організація праці повідомляє, що до 2022 року 8,9 мільйонів дітей будуть зайняті у сфері дитячої праці через зростання бідності
364652 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародна організація праці повідомляє, що до 2022 року 8,9 мільйонів дітей будуть зайняті у сфері дитячої праці через зростання бідності, викликаного COVID19. Криза COVID-19 загрожує ще більше підірвати глобальний прогрес у боротьбі з дитячою працею, якщо не буде вжито термінових заходів щодо пом'якшення наслідків.

Доповідь "Дитяча праця: Глобальні оцінки 2020 року, тенденції та подальші дії» про те, які прикладаються зусилля щодо викорінення дитячої праці. Опубліковано ООН у рамках Міжнародного року боротьби за ліквідацію дитячої праці Міжнародною організацією праці (МОП) та Міжнародним бюро праці (МБП) та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Відповідно до оцінок дитячої праці, які МОП випускає кожні чотири роки, починаючи з 2000 року, розрахунки на 2020 рік ґрунтуються на екстраполяції даних національних досліджень домашніх господарств. У нових оцінках використовується понад 100 досліджень, що охоплюють дві третини світового населення дітей віком від 5 до 17 років. Згідно з новим аналізом, до кінця 2022 року внаслідок зростання бідності, спричиненого пандемією, ще 8,9 мільйона дітей будуть зайняті дитячою працею. Однак прогнозоване додаткове зростання дитячої праці аж ніяк не є наперед вирішеним фактом. Фактичний вплив залежатиме від заходів політики у відповідь. Якщо охоплення соціальним захистом знижуватиметься, то до кінця 2022 року може відбутися значне подальше зростання випадків дитячої праці.

 

Глобальні оцінки МОП-ЮНІСЕФ за 2020 рік вказують на критичний момент у глобальних зусиллях боротьби з цією проблемою. За останні чотири роки глобальний прогрес має тенденцію зменшуватись. Триваюча криза COVID-19 загрожує ще більше звести нанівець досягнуті раніше успіхи. На сьогоднішній день ЮНІСЕФ повідомляє про більш ніж 86 мільйонів випадків залучення дітей до важкої праці, в деяких випадках на постійній основі. 

Мої відео