Суми Інформ

Європейська Рада схвалила нові правила оцінки медичних технологій, які покращують доступ до ліків та спрощують процедури

Європейська Рада схвалила нові правила оцінки медичних технологій, які покращують доступ до ліків та спрощують процедури
3290 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейська Рада дала остаточну згоду на ухвалення правил щодо оцінки технологій охорони здоров'я. Завдяки новим правилам, інноваційні, безпечні та ефективні медичні технології будуть швидше доступні для пацієнтів. Виробники ліків та медичних виробів матимуть вигоду, оскільки процедури подання заявок будуть спрощені.

Янез Поклюкар, міністр охорони здоров'я Словенії, сказав: "Прийняття цього закону - ще одна демонстрація того, як країни ЄС, діючи спільно, можуть досягти дуже практичних результатів для своїх громадян. Цей новий закон принесе користь пацієнтам, виробникам медичних технологій та нашим системам охорони здоров'я" .

Нові правила передбачають, що країни-члени ЄС співпрацюватимуть для проведення спільних клінічних оцінок та спільних наукових консультацій. Вони також об'єднуватимуть зусилля, коли йдеться про ідентифікацію нових технологій охорони здоров'я.

 

З метою зниження адміністративного тягаря, особливо для невеликих компаній, розробники технологій охорони здоров'я мають надавати інформацію, дані та інші докази, необхідні для спільної клінічної оцінки, лише один раз на рівні ЄС.

Мої відео