Суми Інформ

Члени Міжнародної наукової ради схвалили вісім принципів наукових публікацій

Члени Міжнародної наукової ради схвалили вісім принципів наукових публікацій
3659 ПЕРЕГЛЯДІВ

Члени Міжнародної наукової ради зобов'язуються працювати над змінами у сфері наукових публікацій та схвалили вісім принципів наукових публікацій.

У зв'язку з початком тижня відкритого доступу в 2021 році наукова спільнота, представлена ​​членами Міжнародної наукової ради, ухвалила резолюцію, яка зобов'язує працювати над реформою наукових публікацій та схвалити вісім основних принципів наукових публікацій, які сприяють розвитку науки як глобального суспільного блага.

 

Міжнародна наукова спільнота, представлена ​​членами Міжнародної наукової ради (ISC), переважною більшістю голосів підтримала резолюцію, яка визнає нагальну необхідність реформування існуючої системи наукових видань, і зобов'язалася працювати в цьому напрямі. Міжнародні дисциплінарні спілки та асоціації, національні академії та регіональні наукові органи, що входять до складу ISC, проголосували за схвалення восьми основних принципів для ефективної та дієвої системи наукових публікацій. Прийняті принципи включають загальний відкритий доступ до документів науки та їх збереження для майбутніх поколінь, більш ефективне використання інструментів цифрової революції, реформу систем рецензування та підзвітність видавничих систем науковому співтовариству та його інститутам.

Мої відео